Σε άρθρο του στην εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα, ο Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Σπύρος Κοκολάκης αναφέρεται στην τεχνολογία blockchain και το πώς μια τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin μπορεί να φελήσει ολόκληρο τον αγροδιατροφικό τομέα.

Την τελευταία δεκαετία, παρατηρούμε τις τεχνολογίες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης να εισβάλλουν δυναμικά στον χώρο της αγροτικής οικονομίας, υποσχόμενες τον ριζικό μετασχηματισμό της. Η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική και η βιοτεχνολογία εφαρμόζονται ήδη στην αγροτική παραγωγή, κομίζοντας πολλαπλά οφέλη για τους παραγωγούς, την οικονομία και το περιβάλλον.

Στις παραπάνω τεχνολογίες, έρχονται τα τελευταία χρόνια να προστεθούν και οι τεχνολογίες Blockchain, που έγιναν γνωστές χάρη στα κρυπτονομίσματα και το Bitcoin. Πράγματι, το Blockchain προτάθηκε από τον μυστηριώδη δημιουργό του Bitcoin με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2008 σε ένα, πλέον, διάσημο άρθρο για το «ηλεκτρονικό χρήμα».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Ύπαιθρος Χώρα.